Pedoman

peNGiKuT

Friday, July 31, 2009

Pergi Jahanam UMNO

kawe cuba fikir dgn sendiri kata-kata Tok Guru Nik Aziz (TGNA) bila TGNA menyebut pergi jahanam UMNO berhubung isu kerajaan Kelantan bersedia berbaik dengan Kerajaan Pusat.

Disini TGNA meletakkan perbezaan antara PAS dan Kerajaan Negeri Kelantan dan UMNO-BN dan Kerajaan Pusat. Ini masalah orang politik. Kalau UMNO, PAS kata parti komunis sebab tolak Islam dengan menjadikan agama suku politik suku.

Tapi dalam isu 2 kerajaan ni, TGNA meletakkan kerajaan Pusat suku dan UMNO suku. Orang yang zalim sepertimana yang PAS kata kepada UMNO juga merupakan orang yang sama menerajui Kerajaan Pusat.

Soal siapa yang beri lesen judi kepada Genting, puak PAS kata puak UMNO bagi. Bagi lagu mana..bagi melalui lesen yang dikeluarkan oleh Kerajaan Pusat. Jadi macam mana kita nak bagi hukum keatas perkara ni.

Kerajaan Kelantan jangan arap la nak duit dari Kerajaan Pusat sebab sumber duit kerajaan Pusat sudah bercampur aduk dengan urusan halal haram.

Macamana dengan orang kerja dengan Bank yang mengamalkan urusan riba. Islam kata haram. Tapi ramai orang Islam kerja dengan Bank. Apa kata PAS ?

Wajib menutup aurat bagi kakitangan Kerajaan Negeri Kelantan. Wajib menutup aurat kerana hukum Islam. Tetapi kenapa setakat kakitangan kerajaan negeri sahaja. Macamana kakitangan Kerajaan Pusat yang berkerja di Kelantan ?

Bukan apa..jangan konfiuskan rakyat dengan hukum limited. Ada perbezaan dalam mengenakan hukum sedangkan Islam adil untuk semua.

Kawe banyak kali dah dok bagitahu, kenapa Poster Tengku Anis nampak aurat dibenarkan diKelantan sedangkan poster iklan lain diwajibkan tutup aurat..? Kenapa double standard.

Betul la kata Tok Guru dalam ceramah dia yang Allah wujudkan neraka untuk orang yang sembahyang. Sebab orang sembahyang ni tak pernah tinggal sembahyang tapi duduk dalam munafik.

Sebab tu kalau kita nak bercakap, kita kena ingat dan lapik dengan kebenaran bukan main sedap ikut mulut. Dalam TGNA duk ceramah pasal orang tolak Islam nio sahkan nak buat menantu, nak wat kira sikit pun takleh dah..

Hok kawe hairan, ada ADUN PAS berbesan dengan ADUN UMNO. Sah ke nikah anak puak ni.

Kalau nak buat cara Islam buat dengan cara berpadanan, jangan duk tunjuk agah dengan duk label orang tak tentu hala. Buat setakat hok mana boleh buat.

Kalau ikut dengan cara bercakap, berceramah tu, kawe rasa KFC, McDonald tak patut ada di Kelantan. Fikirlah sendiri

No comments: